MantisBT

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0003090VCMISound, music, videospublic2019-10-19 23:382019-10-24 18:32
Reportertrachynos 
Assigned ToWarmonger 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
StatusassignedResolutionopen 
PlatformPCOSWindowsOS Version10
Product Version0.99 
Target VersionFixed in Version 
Summary0003090: Sounds missing
DescriptionI am running the latest version of VCMI (development), but I also experienced this bug on stable. When I run the game, many of the sounds are not present (for example "click" sound). This really breaks the experience for me.
I noticed that in the log I can find multiple errors such as:

WARN mod [30e0] - Data in airElemental is invalid!
WARN mod [30e0] - At /sound/attack
     Error: Sound file "AELMATTK.wav" was not found
At /sound/defend
     Error: Sound file "AELMDFND.wav" was not found
At /sound/killed
     Error: Sound file "AELMKILL.wav" was not found
At /sound/move
     Error: Sound file "AELMMOVE.wav" was not found
At /sound/wince
     Error: Sound file "AELMWNCE.wav" was not found

And for the button sound:

TRACE global [cd4] - Attempt to play sound 136 with file name BUTTON.wav with cache
WARN global [cd4] - Cannot get sound BUTTON.wav chunk: Resource with name SOUNDS/BUTTON and type SOUND wasn't found.
Steps To ReproduceClean install of VCMI on Windows 10, copy data from GOG complete edition.
TagsNo tags attached.
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0007854)
Warmonger (administrator)
2019-10-22 07:43

Well this is unusual, probably incorrect installation?
(0007855)
misiokles (reporter)
2019-10-22 07:53

Some original sounds are missing, it is fact. I reported that https://bugs.vcmi.eu/view.php?id=2941. [^]
(0007856)
trachynos (reporter)
2019-10-24 18:32

Well, not sure how installation could be incorrect. I have the folder with VCMI, I copy the necessary folders from Complete Edition install (Data, Maps, Mp3). And the sounds are there, because on my Android phone it works (on my Android tablet there is actually the same problem). Sounds are included in the H3ab_ahd.snd and Heroes3.snd files. The problem seems to be, sometimes VCMI can't find them. Why? Not sure.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2019-10-19 23:38 trachynos New Issue
2019-10-22 07:43 Warmonger Note Added: 0007854
2019-10-22 07:43 Warmonger Assigned To => Warmonger
2019-10-22 07:43 Warmonger Status new => assigned
2019-10-22 07:53 misiokles Note Added: 0007855
2019-10-24 18:32 trachynos Note Added: 0007856

Site | Forums | Wiki | Slack | GitHub


Copyright © 2000 - 2019 MantisBT Team
Hosting provided by DigitalOcean